LIVRARE GRATUITĂ LA CUMPĂRĂTURI MAI MARI DE 300 LEI

Povestea noastră începe în anul 2022, în Nordul Olteniei

Povestea uleiurilor presate la rece „Izvorul lui Zamolxe” a început în anul 2022 cu visul a doi tineri antreprenori, Răzvan și Valentin, de a transforma munca agricultorilor din zona Polovragi, județul Gorj, în produse cu un nivel ridicat de valoare adăugată, capabile să susțină economia locală.

Iubind atât natura, cât și ideea de hrană curată pentru trup și suflet, eroii noștri au pornit la drum cu o bună înțelegere a potențialului de bio-agricultură al zonei, un plan solid de afaceri, multă speranță și o mână de ajutor primită din partea Programului pentru studenți al Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație.

Încrederea lor în capacitatea românilor de a discerne calitatea unui lucru bine făcut, cu onestitate și atenție, din ingrediente naturale obținute din surse locale validate, a fost rapid validată de public.

Astăzi, gama de produse „Izvorul lui Zamolxe” include 4 tipuri diferite de ulei presat la rece – din floarea soarelui, sâmburi de nuci, sâmburi de dovleac și rapiță.

Procesul de producție este unul artizanal. Materia primă obținută de la fermieri locali este selectată atent și presată la rece, rezultatul fiind mai apoi decantat natural în vase speciale după o metodă tradițională, cu dorința de a recupera acel gust bun de altădată și de a conserva cât mai eficient vitaminele și nutrienții care fortifica și ajută organismul, menținându-i echilibrul.

Numele produsului, inspirat de Peștera lui Zamolxe, unul dintre cele mai importante elemente topografie din zonă, evocă nu doar continuitatea unei tradiții agricole ancestrale, ci și caracterul ei spiritual. Pentru că suntem nu doar ceea ce mâncăm, ci și suma tuturor eforturilor făcute de-a lungul timpului de strămoșii noștri pentru a pune pe masă bucate gustoase, care să ne bucure nu doar trupul, ci și sufletul cu gustul lor desăvârșit.